Inseminarea intrauterină

Inseminarea intrauterină reprezintă una din cele mai simple proceduri de reproducere umană asistată. Tehnica presupune prelucrarea în laboator a spermei și introducerea acesteia la nivelul cavității uterine. Se poate utiliza atât sperma de la partener cât și de la donator. Inseminarea intrauterină reprezintă o tehnică simplă, cu costuri reduse față de procedurile de Fertilizare in Vitro și cu posibilitatea de a se efectua lunar.

Inseminarea este recomandată în cazul unei patologii masculine minore, infertilitate de cauză cervicală, infertilitate de cauză neprecizată sau în cazul unor cicluri anovulatorii ale femeii.

În laboratorul de andrologie are loc prepararea spermei prin selectarea spermatozoizilor mobili, separarea lor de lichidul seminal și de alte celule, precum și activarea lor într-o cantitate mică de mediu nutritiv. În cateterul de inseminare se încarcă o cantitate mică de mediu cu o concentrație mare de spermatozoizi cu capacitate fecundantă. De aici, natura se descurcă singură.

Te poți programa online sau ne poți scrie în pagina de contact.