Infertilitatea

Infertilitatea este o boală recunoscută de Organizația Mondală a Sănătății ca fiind o boală ca oricare alta, în unele țări chiar decontabilă de la bugetul de sănătate.

1 din 5 cupluri la vârsta reproductivă se confruntă cu probleme de fertilitate. Cauzele pot fi multiple. Cu siguranță și stresul, alimentația, condițile de viață își pun amprenta pe funcția reproductivă a unui cuplu.

România are un program național care subvenționează, în anumite condiții, un număr limitat de proceduri de fertilizare în vitro. Sperăm că pe viitor acest număr să crească în condițiile în care speranța de viață crește și natalitatea scade, ceea ce duce la un dezechilibru puternic în populație.

Dupa un consult inițial, la care vă invit indiferent de context, se fac o serie de teste pentru a alege calea optimă de urmat. La consultul inițial vă invit indiferent de situație pentru a primi măcar un ghidaj optim sau o părere alternativă. De multe ori se poate să nu fie încă nevoie de o procedură, eu însămi având numeroase cazuri în care cuplul obține o sarcină spontană după această discuție sau în perioada de pregătire a unei proceduri.

Inseminarea intrauterină

Inseminarea intrauterină reprezintă una din cele mai simple proceduri de reproducere umana asistată. Tehnica presupune prelucrarea în laboator a spermei și introducerea acesteia…

Mai multe detalii

Fertilizarea in vitro

Fertilizarea In Vitro presupune o tehnică avansată în care fertilizarea are loc în afara organismului mamei. În urma unei stimulări hormonale, adaptată fiecărei paciente…

Mai multe detalii

Screening Genetic preimplant

Reprezinta o tehnică de testare genetică a embrionilor pre-implant. Embrionilor obținuți în urma unei proceduri de fertilizare in-vitro cu ICSI, li se face o biopsie.

Mai multe detalii