Fertilizarea In Vitro

Fertilizarea In Vitro presupune o tehnică avansată în care fertilizarea are loc în afara organismului mamei. În urma unei stimulări hormonale, adapatată fiecărei paciente în funcție de profilul hormonal și răspunsul la dozele administrate, are loc recoltarea ovocitelor printr-o puncție transvaginală, cu sau fără anestezie, care durează în medie 15-20 de minute.

Ulterior, în laborator, ovocitele sunt fertilizate cu spermă. Embrionii obtinuți sunt cultivați mai departe în incubatoare speciale în condiții apropiate de mediul intrauterin. După câteva zile, cei mai buni embrioni fie se transferă la nivelul uterului pentru a se implanta, fie sunt crioconsevați pentru a fi utilizați mai târziu.

În funcție de calitatea spermei în momentul recoltării se ia decizia dacă se folosește fertilizarea standard sau tehnica ICSI. Pentru o probă bună de spermă se calculează o anumită concentrație de spermatozoizi per ovocit și se așteaptă până a doua zi, astfel încât procesul de fertilizare să aibe loc natural și cel mai bun spermatozoid să fertilizeze. Aceasta este fertilizarea standard.

ICSI (Intra Cytoplasmic Sperm Injection)

ICSI (Intra Cytoplasmic Sperm Injection)
În cazul în care vă confruntați cu o problemă severă de subfertilitate masculină, adică numărul, mobilitatea și/sau aspectul spermatozoizilor suferă modificări majore, se folosește tehnica ICSI. Prin această tehnică se introduce un singur spermatozoid în interiorul ovocitului prin injecție intracitoplasmatică.

În România, facem toate aceste proceduri la standarde internaționale. Echipa este formată din oameni cu multiple certificări internaționale. De exemplu, certificarea mea de embriologie este acreditată de ESHRE ( Europeean Society of Human Reproduction and Embriology ) către care raportam constant rezultatele ca și colegii nostri din Europa. Rezultatele sunt comparabile și, nu de puține ori, pacienți care au cerut o a două opinia în străinătate s-au întors să facă procedura cu noi. Avem constant și pacienți străini care aleg să vină la noi pentru a obține o sarcină.

Procesul este ceva mai complex decât am reușit să expun aici, de aceea vă recomand să ne vedem în cadrul unui consult unde să stabilim care este cea mai bună soluție pentru dumneavoastră.

Te poți programa online sau ne poți scrie în pagina de contact.